Kopi av Kopi av Kopi av Kopi av Uten navn (6)

KRAFTMAT I HVERDAGEN

Endelig skal du få lære hvordan du kan bruke Kraftmat i hverdagen. Da jeg begynte med Kraftmat syns jeg det var litt vanskelig, så jeg planlagte alle måltider i uken på søndagen og skrev opp liste som jeg hang på kjøleskapet, på den måten var det mye lettere å ikke ty til de gode gamle vanene. Jeg er så glad for at jeg gjorde det, for nå er det ikke lenger noe problem når jeg skal lage meg mat. De gamle rutinene er byttet ut med de nye, og kroppen min er meget takknemlig. Nå har jeg prøvd å gi deg verktøyene du trenger å forstå hvorfor du skal spise som du spiser i delene 1-6. Men nå skal du få siste del som du trenger for å sette opp Kraftmat i din hverdag, men du må selv sette sammen matvarer for å få ting DU liker. Bruk delene 1-6 av nybegynner innleggene for å forstå hva du skal gjøre. Alle måltider handler om å bli mett, og å få og ha et stabilt blodsukker igjennom hele dagen. Men å spise optimalt oppnår du en bra tarmhelse, og siden 70% av immunforsvaret vår ligger i tarmen så sier det seg selv hvorfor det er lurt. Er tarmen i ubalanse går det ut over resten av kroppen. Jeg sier ingenting om hvilken mengde dutrenger i dette innlegget fordi vi er alle veldig forskjellige og det blir feil å oppgi en vist mengde når vi alle har forskjellig aktivitetsnivå og størrelse. Prøv å få til å spise grønnsaker til alle måltid. Lurer du på noe, så spør du kommentarfeltet så skal jeg svare etter egen evne. 

Før frokost
Lunket/varmt vann med saften fra en halv sitron eller 1 ss økologisk eplesider eddik
Ditt utvalg av kosttilskudd

Frokost
Frokost dreier seg om fett og proteiner. På den måten starter fordøyelsen opp, og det er ikke kjempe tungt for tarmen. Det er vel en slags lavkarbo frokost der du skal unngå for mye karbohydrater. Om du er en som elsker å spise brød eller knekkebrød til frokost så kan du kanskje vurdere å bytte til et lavkarbo alternativ. Litt fermentert mat til frokost kan også være lurt. Det finnes utrolig mange alternativer til frokost. Noen alternativer til frokost kan være: Smoothie, egg med kylling/kalkun skinke eller kanskje kefirskål med cottage cheese med nøtter og litt bær. Men ikke la deg stoppe av disse alternativene, for det finnes så mye godt.

Lunsj
Lunsj handler også om fett og proteiner. Unngå mest mulig karbohydrater her også, men du kan spise mer karbohydater til lunsj enn til frokost. Vil du ha noen surdeigsskiver med pålegg er det ok. Jeg personlig er veldig glad i suppe av kraft til lunsj, det er godt med varm mat til lunsj. Bare husk å få med litt ekstra protein slik at du holder deg mett til middag. Eksempel: egg, skinke, bacon eller linser. Kjøp inn en mattermos og ha med deg på jobb eller på farten. Fermentert mat til lunsjen gjør også at tarmen blir skikkelig glad.

Middag
Middag er dagens hovedmåltid. Her skal det inn proteiner, fett, grønnsaker og karbohydrater. Men som vanlig, alt i rett mengde. Se for deg at du deler middagstallerken din i to, halve denne skal fylles med grønnsaker. Nå har du en halv tallerken igjen, del den i to også. Den ene tiden skal du ha proteinkilde, som kjøtt eller fisk. Når har du ¼ av en tallerken igjen. Del den i tre. På to av de delene skal du ha karbohydrater, som potet, ris eller brød. På den siste delen er det fett som for eksempel smør, avokado eller olje. Utenom det så er mat laget på kraft og med masse proteiner og grønnsaker også veldig bra.

Kvelds eller kvelds snack
Her er det lurt å få inn litt karbohydrater, for karbohydrater gjør oss trøtte og rolig. En skive eller to med godt pålegg er en deilig kvelds. Syns du det er kjedelig så er kanskje sunne surdeig vafler eller glutenfrie vafler med pålegg en flott kvelds. Jeg er for tiden hektet på lompe med skinke og ost i vaffeljern til kvelds. Husk å få inn litt grønnsaker her også. NAM!

Mellommåltid eller mat på farten
Det er jo ikke alltid dagene går som vi hadde planlagt, og noen ganger er det ikke så lett å få med seg mat hjemmefra. Og du skal ikke gå sulten bare fordi du er redd å gjøre noe feil. Bare tenk igjennom stegene over. Noen kaféer, spisesteder eller butikker selger både smoothie du kan sette sammen selv eller salater du kan sette sammen selv. Dette kan være fine alternativer til mat. Men det viktigste er å tenke sunt, jeg vet sjokoladene med kassen frister, men bestem deg før du går inn hva du skal ha. Nå finnes det jo små porsjoner med grønt og bær med de fleste kasser også. Disse er et bra alternativ. Unngå yoghurter med mye sukker eller barer med mye sukker. Questbar er kanskje et lurere alternativ å ha i vesken eller bilen da disse er mye mindre sukker i, men selv om dette er godt alternativ om det er krise, husk at det er ikke noe man skal spise ofte.

Drikke
Vann er absolutt det beste du kan drikke. Vann med kullsyre er bra. Vannkefir, kombucha og vann med urter i. Det finnes et hav av utvalg her også. Du må bare være villig til å prøve nye ting. For meg var det vanskelig å gi slipp på brus, men jeg merker jo at kroppen min har det så mye bedre uten. Og når jeg har kalde gode alternativer i kjøleskapet så er valget lett for meg nå. Finn dine favoritter. iHerb har masse gøy.

Kaffe og te
Kaffe eller te bør inntas 30 minutter enten før eller etter mat. Dette på grunn av at om du drikker det med mat kan det ødelegge opptaket av maten i tarmen. Noen med tarm problemer kan oppleve ubehag med for mye koffein. Det betyr ikke du må slutte med kaffe eller te selv om, men kanskje noen av dagens kopper kan være koffeinfri. Jeg er ganske sikker på at du ikke smaker forskjell.

Noe annet å huske på er at beste og letteste måten og greie å gjennomføre et kostholds skifte er å ha kontroll på søtsuget. Hele kostholdet dreier seg jo om å være mett og ha et stabilt blodsukker, og det er vanskelig å få til om man ikke har kontroll på søtsuget. Da ender man opp med å føle seg sulten selv om du ikke er på grunn av at blodsukkeret ditt svinger. Utenom om det så husk at dette er bare et utgangspunkt, og trenger ikke være en fast fasit. Lurer du på noe så spør du under.

Jeg håper du har hatt litt nytte av disse innleggene, jeg har kost meg med å skrive de til deg.

DEL
Kesia Meyer

Kesia Meyer

Mitt navn er altså Kesia Meyer, jeg er 28 år og bor i Bergen. Jeg er gift på sjette året med min drømmetype, Marcus, og sammen har vi en søt enebolig og en liten russisk toy terrier som heter Mia.

Kosttilskudd

Så var det dette med kosttilskudd da. Før jeg la om til Kraftmat så var jeg hos legen og tok blodprøve og

Les mer

Fermentering

Da er vi allerede komt til Fermentering. Dette er et stort tema som vi skal dekke bare på noen få sider. Så jeg

Les mer

Kraftkoking

Hva vil det si å koke kraft? La oss begynne med litt kunnskap. Kraft er kjent for sine helbredende egenskaper.

Les mer
Motta siste nytt

Abonner på vårt ukentlige nyhetsbrev

Ingen søppelpost. Avmeld når som helst.

*Jeg erkjenner at ved å fylle ut dette skjemaet, oppgir jeg e-postadressen min for å registrere meg for markedsføring for kraftmat og for å motta kampanjetilbud, rabatter og salg nyheter via e-post. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke ved å klikke på Unsubscribe nederst i markedsførings-e-postene våre, eller ved å sende oss en e-post på

*vi behandler personopplysninger slik som er oppgitt i personvern.