Kopi av Kopi av Kopi av Kopi av Uten navn (5)

Kosttilskudd

Så var det dette med kosttilskudd da. Før jeg la om til Kraftmat så var jeg hos legen og tok blodprøve og testet alle vitaminene mine. Det gjør jeg ca. 3 ganger i året og har gjort det siden jeg fikk IBS diagnose. Når man sliter med IBS eller andre tarm plager så hender det ofte at tarmen vår ikke klarer å ta opp vitaminer og næring fra maten fordi tarmen har nok å rutte med fra før. Det kan også være gener som gjør at det er vanskelig for oss å ta opp vitaminer og næring. I min familie så har vi for eksempel problemer med å ta opp B12, det har jeg, min bror og min far. Vi får alle tre tilskudd og sprøyter av lege for å ha nok B12.

Helsedirektoratet sine sider sier:
Et kosthold i tråd med helsemyndighetenes anbefalinger gjør at de fleste får i seg det de trenger av næringsstoffer gjennom maten de spiser. Kosttilskudd kan imidlertid være gunstig for å dekke behovet av utvalgte næringsstoffer i noen grupper av befolkningen eller i deler av livsløpet. For eksempel vitamin D-tilskudd til eldre og dem som er lite ute i dagslys, folattilskudd til gravide, jerntilskudd til kvinner med store jerntap og multivitamin-mineraltilskudd til de med meget lave energiinntak. Kosttilskudd kan imidlertid ikke erstatte det mangfoldet av stoffer som et variert kosthold gir.

Dette vil si at om vi spiser riktig og ikke er syk så er det ikke sikkert vi har behov for kosttilskudd, og det er jo logisk. For vi finner jo vitaminer i maten vi spiser og drikker. Men så er det jo sånn da at vi er ikke alle friske, og ikke spiser vi optimalt heller, så da kan det være lurt med litt hjelp. Her passer det å gjenta at jeg ikke er kostholdsveileder og deler kun fra egnene erfaringer og fra ting jeg selv har lært og lest. Så hva tar jeg?

Omega Cure
Dette er en kaldpresset fiskeolje fremstilt slik at oljens naturlige egenskaper er bevart, for å sitere nettsiden deres. For den er så fantastisk på smak. Jeg gleder meg til å ta en skje hver morgen. Det får du kjøpt på Omega Cure side sider her eller på Naturligliv sine sider her.

Rein Styrke
Dette er levertabletter nettsiden deres forklarer det fint:
Leveren er skånsomt tørket og kapslet i gelatinkapsler fra storfe. Rein lever gir fullverdige proteiner, sunt fett og er spesielt rik på vitamin-A, et bredt spekter av B-vitaminer og jern.
Disse føler jeg at jeg får masse energi fra. Jeg merker stor forskjell om jeg glemmer å ta de noen dager. Rein Styrke kan du kjøpe på abonnement på sidene dereseller hos Naturligliv her.

Kollagen
Mitt absolutt favoritt kollagen er fra Naturkilden. Dette har ingen smak og kan brukes både i smoothie og fettkaffe. Noen drikker den ren i vann også. Kollagen er som dere nå sikkert har fått med dere bra for tarm, hud, håd og så utrolig mye mer. Her får du kjøpt det.

MTC-olje
Her har jeg helt ærlig bare brukt Cocosa sin. Men den er skikkelig god. Den bruker jeg i fettkaffe eller i te for å få litt ekstra energi. Denne selges på så å si alle helsekoster, både på nett og i butikk.

Synergi proteinpulver
Dette er et av de reneste proteinpulverne jeg vet om. Ingen sukker, intet tull. Bare en ren proteinkilde. Du får kjøpt det på Arnika.no og på Sunkost.

Magnesium tilskudd
Magnesium er viktig for stoffskiftet, skjelettet og hjerte og muskelfunksjoner. Mange bruker også magnesium for å unngå kramper om de trenger mye. Du får kjøpt magnesium på helsekost, men også på iHerb hvor jeg kjøper mitt.

D-vitamin
Mange nordmenn har i perioder for lite D-vitamin. Dette grunnet både den mørke høsten og vinteren men det kan også skyldes kosten. Vi får i oss D-vitamin fra blant annet fisk og lever. D-vitamin hjelper å styrke immunforsvaret vårt, og gir mer energi.

Kraft
Kraft er et slags tilskudd. Eneste er jo at du må lage det selv.

Probiotika
Vi må ikke glemme probiotika. Probiotika gir gode bakterier til tarmen noe som er anbsolutt nødvendlig for en god tarmhelse.

C-vitamin
Jeg liker å ta C-vitamin da det har er godt for immunsystemet. Selv om vi får mye av dette i maten vi spiser. Jeg velger å ta C-vitamin tilskudd som kommer fra naturlige kilder. Alma-c plus er naturlig, og Ester C er naturlig. Begge fås kjøpt i helsekost.

Så her var en liten oversikt fra meg. Du må selv finne løsninger som passer deg, og å teste for vitaminer hos legen anbefaler jeg veldig. Ingenting i dette innlegget er sponset bare slik at det er nevnt. Bare mine personlige favoritter.

DEL
Kesia Meyer

Kesia Meyer

Mitt navn er altså Kesia Meyer, jeg er 28 år og bor i Bergen. Jeg er gift på sjette året med min drømmetype, Marcus, og sammen har vi en søt enebolig og en liten russisk toy terrier som heter Mia.

Fermentering

Da er vi allerede komt til Fermentering. Dette er et stort tema som vi skal dekke bare på noen få sider. Så jeg

Les mer

Kraftkoking

Hva vil det si å koke kraft? La oss begynne med litt kunnskap. Kraft er kjent for sine helbredende egenskaper.

Les mer
Motta siste nytt

Abonner på vårt ukentlige nyhetsbrev

Ingen søppelpost. Avmeld når som helst.

*Jeg erkjenner at ved å fylle ut dette skjemaet, oppgir jeg e-postadressen min for å registrere meg for markedsføring for kraftmat og for å motta kampanjetilbud, rabatter og salg nyheter via e-post. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke ved å klikke på Unsubscribe nederst i markedsførings-e-postene våre, eller ved å sende oss en e-post på

*vi behandler personopplysninger slik som er oppgitt i personvern.