Kopi av Kopi av Kopi av Kopi av Uten navn (7)

Fra Topptrent til mageproblemer

Når jeg var 16-17 år var jeg i toppen blant Norges beste juniorlangrenseløpere og langdistanseløpere. Som 14 åring hadde jeg Norges 4 beste tid på 10000 meter dette året på 34:15. Dessverre etter en sesong med mye sykdom og flere antibiotikakurer fikk jeg store problemer med magen. Kroppen fungerte ikke i det hele tatt, og jeg gikk fra å være topptrent til å føle meg forferdelig. Dette var bare starten på mange tunge år. I over 6 år prøvde jeg alt for å bli frisk.

Etter det som føltes som hundrevis av avvisninger etter legebesøk, hadde jeg fått nok. På et eller annet tidspunkt måtte jeg ta det i egne hender. Jeg orket ikke å bli fortalt at det ikke feilet meg noe, for det gjorde det. Jeg kunne ikke dusje uten at kroppen var full av melkesyre. Jeg måtte på do over 10 ganger til dagen, likevel ble jeg fortalt at jeg var frisk. Du ser jo ung og sprek ut fikk jeg ofte høre, som om at det var en unnskyldning for at de ikke hadde et svar.

Et norsk kosthold, bestående av mye brødmat og meieriprodukter fungerte ikke for meg. Jeg måtte prøve noe nytt, og som de fleste med ibs begynte jeg på lav fodmaps etter anbefaling. Selv om jeg hadde bedring i starten på denne dietten, var jeg ikke fornøyd. Energinivået var fortsatt lavt, og magen var fortsatt ikke som før. fodmaps gjorte meg tilslutt enda sykere og på et tidspunkt tålte jeg nesten ingenting.

Jeg var i villede og tenkte ofte: hva om det ikke finnes noe som hjelper? Det hjalp heller ikke at dette var det eneste jeg ble fortalt. Redningen ble da jeg kom over et blogginnlegg om en som hadde bitt mye friskere fra chrons sykdom (en alvorlig mage/tarmsykdomved hjelpa av et » steinalderkosthold » På denne dietten spiste han mye animalsk fett og utelukket det meste av raffinerte kornprodukter.

For meg var dette en ny måte å tenke på når det kom til kosthold. Hele livet hadde jeg blitt fortalt at fett var farlig, men hva hadde jeg å tape? Igjen la jeg om kosten og bare en uke senere følte jeg meg som meg selv, plutselig var energien tilbake!

Det var ikke bare ved hjelp av denne dietten jeg er frisk i dag. Jeg interesserer meg for tarmfloraen og det var først når jeg oppdaget hvor viktig den er, jeg skjønte hvorfor jeg var syk.

I dag spiser jeg det jeg liker å kalle kraftmat. Det baserer seg på naturlige mat med høy kvalitet. Fordøyelsen er 100 % symptom fri og energi er gjennom taket. Jeg kan fint gå i besøk og spise »søppelmat» uten at det går utover formen. Jeg er takknemlig For hele denne prosessen. Kanskje rart å si, men uten den hadde jeg sannsynligvis ikke spist/levd på den gode måten jeg gjør i dag, og opplevd alle fordelene med det.

DEL
Kevin Bolstad

Kevin Bolstad

Min historie handler om en gutt på 16 år som gikk i fra å være topptrent til å få store mageproblemer. Heldigvis er jeg nå 8 år senere i bedre form en noen gang og uten mageproblemer. Alt dette ved hjelp av et nytt og bedre kosthold.
Motta siste nytt

Abonner på vårt ukentlige nyhetsbrev

Ingen søppelpost. Avmeld når som helst.

*Jeg erkjenner at ved å fylle ut dette skjemaet, oppgir jeg e-postadressen min for å registrere meg for markedsføring for kraftmat og for å motta kampanjetilbud, rabatter og salg nyheter via e-post. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke ved å klikke på Unsubscribe nederst i markedsførings-e-postene våre, eller ved å sende oss en e-post på

*vi behandler personopplysninger slik som er oppgitt i personvern.